1.Κατάγματα ισχίου

Κάταγμα ισχίου καλείται κάθε κάταγμα που αφορά το άνω τεταρτημόριο του μηριαίου οστού. Η βαρύτητα του κατάγματος εξαρτάται από τις δυνάμεις που ασκούνται στα οστά. Το είδος της χειρουργικής επέμβασης που θα εφαροσθεί για την θεραπεία του κατάγματος του ισχίου εξαρτάται από τα προσβαλλόμενα οστά και μαλακά μόρια και από το επίπεδο του κατάγματος.

2.Αρθροπλαστική ισχίου

Στην ολική αρθροπλαστική του ισχίου, οι κατεστραμένοι χόνδρος και οστούν αφαιρούνται και αντικαθίστανται από τισ προθέσεις.

  • Η κατεστραμένη μηριαία κεφαλή αφαιρείται και αντικαθίσταται από έναν μεταλλικό στυλεό που τοποθετείται στον αυλό του μηριαίου. Η καθήλωση του στυλεού μπορεί να γίνει με τη χρήση οστικού τσιμέντου ή χωρίς οστικό τσιμέντο (τεχνική “press fit”). Μια μεταλλική ή κεραμική σφαίρα τοποθετείται στην κορυφή του στυλεού. Η μπάλλα αυτή αντικαθιστά την μηριαία κεφαλή που αφαιρέθηκε.

  • Ο κατεστραμένος χόνδρος της κοτύλης αφαιρείται και αντικαθίσταται από μια μεταλλική πρόσθεση. Μερικές φορές για την καθήλωσή της είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν βίδες ή οστικό τσιμέντο. Ένα ένθετο από πλαστικό, κεραμικό ή μέταλλο τοποθετείται μεταξύ της σφαίρας και της νέας κοτύλης ώστε να εξασφαλισθεί ομαλή κίνηση.

Dr. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ-ΗΛΙΑΣ ΒΕΒΕΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google Places Social Icon

Λ . Πεντέλης 15 , Άνω Βριλήσσια / Μελίσσια, Αθήνα ,151 27, τηλ: 213 0442641 , 6945774246 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now